viernes, 19 de mayo de 2017

Ácido Sulfúrico con Azúcre


Azucre Ácido Sulfúrico -A reacción de ácido sulfúrico con azucre é un deshidratación de moléculas de azucre polo ácido sulfúrico. O ácido sulfúrico é dicir ser unha substancia higroscópica, é dicir, tendo unha moi grande afinidade para a auga. Facéndose o contactar con azucre pode elimina completamente a auga que conteñen carbono e deixa-lo. Ao final de un aumento do volume, xa que o carbono reacciona co ácido sulfúrico e tórnase o dióxido de carbono, e o ácido sulfúrico é reducido a ácido sulfuroso descomponse en auga e dióxido de xofre é observada.
Resultado de imaxes para Ácido sulfúrico con azúcar

-Unha das manifestacións máis espectaculares química é tamén un dos máis simple. É a deshidratación de azucre (sacarosa), con ácido sulfúrico. Basicamente, todo o que fai para realizar esta demostración é poñer azucre de mesa común en un vaso de vidro e mestura un pouco de ácido sulfúrico concentrado (pode humedecida o azucre cun pequeno volume de auga antes de engadir o ácido sulfúrico). O ácido sulfúrico elimina a auga desde o azucre nunha reacción fortemente exotérmica, liberando vapores, vapor, e de óxidos de xofre de calor. Ademais do cheiro sulfuroso, a reacción cheira moi parecido caramelo. O azucre branco transfórmase nun tubo carbonizada negro que se empuxa a fóra do vaso. Aquí está un vídeo de YouTube bo para ti, se quere ver o que esperar. Azucre e SULFURICACIDADE
-Que pasa? O azucre é un carbohidratos, por iso, cando elimina a auga da molécula, está basicamente deixados con carbono elemental. A reacción de deshidratación é un tipo de reacción de eliminación. C12H22O11 (azucre) + H2SO4 (ácido sulfúrico) → 12 C (carbono) + 11 H2O (auga) + mestura de auga e ácido Aínda que o azucre é deshidratado, a auga non é 'perdido' na reacción. Algúns dos que permanece como un líquido no ácido. Dende a reacción é exotérmica, gran parte da auga é fervida fóra como vapor.

Álex Domínguez Fornos 4ºA ESO

No hay comentarios:

Publicar un comentario