ACIDO SÚLFURICO CON AZUCAR
C12H22O11 (sugar) + H2SO4 (sulfuric acid) → 12 C (carbón) + 11 H2O (water) + mixture water and acid.
Consiste nunha deshidratación das moléculas de azucre por parte do ácido sulfúrico. O ácido sulfúrico dise que é unha sustancia higroscópica, é dicir, que ten unha afinidade moi grande pola auga. Ao poñelo en contacto co azucre extráelle completamente a auga que contén e déixao como carbón.
Ao final obsérvase un aumento de volume debido a que o carbono reacciona co ácido sulfúrico e convértese en en dióxido de carbono, e o ácido sulfúrico redúcese a ácido sulfuroso que descompón en auga e dióxido de xofre.
Ao final obsérvase un aumento de volume debido a que o carbono reacciona co ácido sulfúrico e convértese en en dióxido de carbono, e o ácido sulfúrico redúcese a ácido sulfuroso que descompón en auga e dióxido de xofre.
POR JOEL JUSTO LOSADA
No hay comentarios:
Publicar un comentario