viernes, 9 de diciembre de 2016

O salmón transxénico

Xa está eiquí. Despois de 25 anos de tortuosa traxectoria reguladora, o salmón transxénico para o consumo humano recibiu a aprobación da axencia de seguridade alimentaria estadounidense (FDA) e xa non queda nada para que figure nos menús daquel continente. Trátase dun verdadeiro monstro mariño, capaz de crecer ao dobre de velocidade que o seu devanceiro natural e de alcanzar en só 18 meses a talla que ao outro lle leva tres anos conseguir.    Dá medo? Non debería. Os alimentos transxénicos suscitan un amplo rexeitamento, sobre todo en Europa, por antinaturais, invadir os ecosistemas, perigosos para a seguridade alimentaria, e ademais obra dun tipo de industria biotecnológica (a coñecida como azul ou mariña) á que moitos ven como increiblemente sospeitosa. Ningún destes argumentos, con todo, vén avalado pola millor ciencia dispoñible.


A FDA aclarou nun comunicado que a súa aprobación de hoxe non permite a cría do salmón transxénico en EE UU, senón que se reduce a autorizar a produción en Panamá a partir de ovos obtidos nas instalacións de AquaBounty en Canadá , esta aplicacion da biotecnoloxia non ten ningun inconveniente co medio ambiente e ademais e beneficiosa para a sua comercializacion.


un salmón transxenico e un normal a os 18 meses.

AmUn salmón modificado genéticamente y otro normal, ambos de 18 meses. AQUABOUNTY
Ampliar fotoUn salmón modificado genéticamente y otro normal, ambos de 18 meses. AQUABOUNTY


Ampliar fotoUn salmón modificado genéticamente y otro normal, ambos de 18 meses. AQUABOUNTY





                                                                 
                                                                             Fran González Diz 4ºA

No hay comentarios:

Publicar un comentario