lunes, 12 de diciembre de 2016

Fermentación Alcohólica

fermentación alcohólica é un proceso bioquímico polo cal os azucres (os carbohidratos , sobre todo, glicosa ) son convertidos en alcohol ( etanol ) nun medio líquido , sen aire .
A reacción libera a enerxía .

 A maioría dos fermentos microorgánicos ("xermes", leveduras ) usan a capacidade de fermentación alcohólica para gañar temporalmente enerxía cando o osíxeno necesario para a respiración celular está en falta.

O etanol resultante emplease na elaboración de algunhas bebidas alcohólicas, tales como o viño, a cervexa, a sidra, o cava, etc. Aunque na actualidade empezase a sintetizar tamén etanol mediante a fermentación a nivel industrial a gran escala para ser empleado como biocombustible. O CO2 que se libera neste proceso é tamén o causante do esponxamento da masa de pan durante a su fermentación.


Esta aplicación pertenze a rama da biotecnoloxía blanca, que se basa en sustancias de productos químicos ou biocombustibles.

urbinavideos.blogspot.com
MARTA RUA RAMOS

No hay comentarios:

Publicar un comentario